Frenetic - Allt mellan HTML och jord!


Övrigt / Om sidan

Sidan som sådan är byggd att vara så snabbladdad som möjligt, utan att tumma för mycket på upplevelsen. Att göra en flashig sida är ingen idé längre, det finns många som är betydligt bättre på det. :) Sidan trivs väldigt bra i Internet Explorer 4.0+, 800x600 i upplösning, men går givetvis att köra på vilken burk som helst.

Sidans historik: Frenetic såg solljuset första gången våren -97. Då var det bara ett litet experiment med namnet Day and Night. Jag har alltid velat kunna vad jag gör, så för att lära mig HTML gjorde jag ett uppslagsverk på svenska som jag la upp.

Under sommaren -98 började jag med grafisk formgivning och Adobe Photoshop föll naturligt, eftersom det är såpass kraftfullt, men samtidigt så lättanvänt. Jag lärde mig programmet helt och hållet genom tipssidor på Internet, och många nätters pillande.

Efter ett tag började kompisar fråga hur man gjorde för att göra vissa effekter, och jag gav dem adresserna till de sidor jag lärde mig ifrån. Eftersom de inte riktigt hade samma brinnande intresse som jag, tyckte de att det blev lite jobbigt att läsa engelska. Det var då tanken kom upp på allvar: en sida för svenska användare, som handlar om webbdesign med allt vad det innebär.

Ju längre tiden gått, desto fler svenska sidor har dykt upp om webbdesign, en utveckling jag tycker är väldigt rolig! I och med att jag har webbdesign som hobby, har jag bestämt mig för att bara skriva det som jag är intresserad av och med förhoppningen att andra tycker att även detta är intressant. Jag har däremot inte ambitionen till att vara en heltäckande sida om webbdesign. De delar jag saknar har jag istället sett till att länka vidare till i min länksamling.

 
Allt material 1997-2004 © Frenetic.
Gillar du denna sida? Du kan hjälpa mig genom att klicka på bannern nedan!