Frenetic - Allt mellan HTML och jord!


Övrigt / Copyright

Denna sida borde vara totalt onödig. Det är den inte, tyvärr. Det är vanligt att folk stjäl utan att fråga i det vanliga livet och så är det även på internet. I synnerlighet på internet vill jag säga. Därför finns denna text här, för att visa vad jag vill du ska göra för att upprätthålla den lilla ordning som finns kvar. :)

Fakta på internet är inte på något sätt annorlunda mot riktiga böcker. Du får inte säga att du hittat på något som någon annan skrivit och du plagierat. I verkliga världen är detta näst intill självklart, men detta glöms ofta bort på internet. När du hämtar information från en hemsida är det inte bara text som är skyddad, utan även design, bilder, JavaScript och liknande.

Så hur ska du då hantera information? Använd ditt sunda förnuft. Precis som med böcker, ska du alltid ange källa! Säg gärna till innehavaren av källan också, det går fort med e-post.

Om du vill ta ett JavaScript eller en bild någon skrivit, fråga först. Får du ta det, ange vem som gjort originalet och varifrån du tog det, sedan förstår du principen.

Detta är bara några enkla regler, men klarar du att leva efter detta kan du sova med gott samvete!

Använder du något från denna sida? Berätta gärna för mig, kanske att jag länkar till dig för att visa vilket föredömme du är! :)

Vill du veta mer om copyright? En exemplarisk länk för detta är "Vad är copyright?", skriven av Rebeca Delgado-Martinez Valette, här i en översättning av Åsa Gilbertsson.

Tillbaka till startsidan

 
Allt material 1997-2004 © Frenetic.
Gillar du denna sida? Du kan hjälpa mig genom att klicka på bannern nedan!