Frenetic - Allt mellan HTML och jord!


MetaGen

Innan du publicerar dina hemsidor bland sökmotorerna, är det bra om du angivit META-taggarna. Eftersom detta är något man skriver in en gång, eller kanske inte gjort det alls, kan det vara krångligt att komma iåg allt som ska skrivas. Därför finns denna guide här, som hjälper dig att generera META-taggarna.

Author:
Author anger vem som skrivit sidan. Exempel:Fredrick Nygård, webmaster@frenetic.se

Description
Beskriv din sida som du vill att den ska presenteras i sökomotorerna. Bör vara kort och slagkraftigt, och även innehålla vad sidan behandlar. Exempelvis Denna sida handlar om bananer.

Keywords
KeyWords anger vad det är sökomotorerna speciellt ska reagera på. Skriv in nyckelorden för din sida, separerade med kommatecken, exempelvis bananer, banankaka, banan, apmat

Refresh
Vill du att en ny sida ska laddas efter en viss tid? Detta kan vara bra till exempel om din sida bytt adress eller om du behöer uppdatera dynamisk information från en databas. Skriv in adressen i första rutan och tiden det tar innan sidan byts i den andra.

Pragma
Pragma anger om sidan ska sparas i cachen på datorn. Som standard sparas alltid sidan där och det är väldigt bra, eftersom surfningen går betydligt mycket fortare. Om du däremot har en databasuppslagning på sidan är det mindre bra, eftersom data då kan vara inaktuell. Använd endast denna om sekundfärska sidor är ett måste!
Jag vill inte att mina sidor cache-lagras!

 
Allt material 1997-2004 © Frenetic.
Gillar du denna sida? Du kan hjälpa mig genom att klicka på bannern nedan!